0497/91 21 23 - 0032 497 91 21 23 info@flatpassions.be
Selecteer een pagina

Wie zijn wij

Nancy & Stefaan, Kjell, Jens & Niels

Wij zijn Nancy & Stefaan en samen met onze 3 zonen Kjell, Jens & Niels kunnen wij ons een leven zonder honden absoluut niet meer inbeelden. 

Onze eerste honden die we hadden waren Triska, Akke & Embo, Berner Sennen honden die we jammer genoeg heel vroeg hebben verloren.

Ons allereerste Flatje Tjoke, kwam in december 2005 in onze familie. Hij was een dolenthousiaste “spring-in’t-veld” die ons voor eens en altijd verslaafde aan het ras Flatcoated Retriever. Zijn beste maatje was  Gigo, een heel donkere leverkleurige Flat, knuffelkont en “zoentjeskoning” pur sang, die op 1 juli 2007 bij ons in het gezin kwam.
Gigo was zo een schat dat we in 2009 aan een zoontje van hem niet konden weerstaan, nl onze Iggy, extreem lief, supertof en met hetzelfde donkere leverkleur als zijn papa.
Deze 3 prachtige honden, onze allereerste flatjes, zijn jammer genoeg reeds overleden, we missen hen nog steeds…

 Jimbei, Lieke, Leeki en Nykka

 

Momenteel maken er 8 Flatcoated Retrievers deel uit van onze familie. Laat ik ze even voorstellen.
De oudste van de bende is onze “speedy” Jimbei, een zwart Flatje die enorme snelheid en passie heeft om te werken, die altijd met iets komt aangelopen en steeds klaar is voor een knuffelpartij, hij kwam in 2010 in onze familie.

In 2012 besloten we om uit te kijken naar een teefje, een dochtertje van Gigo. Onze keuze viel op een nestje dat in het najaar van 2012 in Zweden werd gepland.

Ondertussen werd ons Tjoke echter op bijna 7-jarige leeftijd voor de allereerste maal papa. We keken enorm naar deze geboorte uit en toen we de foto’s van die kleine wondertjes zagen, konden we er echt niet aan weerstaan om ook een dochtertje van Tjoke in onze familie te verwelkomen. Onze heel lieve, opgewekte en speelse meid Lieke werd in oktober 2012 met heel veel liefde in de mannenroedel opgenomen. 

Niet lang erna mochten we dan Gigo’s dochtertje verwelkomen. Sedert 8 januari 2013 maakt ook dit superlieve zweedse “zoentjesprinsesje”, Leeki deel uit van ons gezin en onze familie.

Een jaartje later kwam er ook een dochtertje van Iggy onze roedel versterken. Op 21 juli 2014 zijn we onze lieve duitse meisje Nykka in Duitsland gaan ophalen en we zijn ontzettend blij dat ook deze schat een deel uitmaakt van onze familie .

 Padi, Quilan, Sykes & Tibby

 

In 2016 mochten we nog 2 nieuwe pupjes verwelkomen in onze Flat Passion’s Family.
Uit het verre Japan kwam Padi, een heel donker leverkleurig reutje en uit Tsjechië kwam Pojke, een zwart leverdragend zoontje van Jimbei.

Op 4 maart 2018 moesten we heel onverwacht afscheid nemen van Pojke…
Hij stierf door een maagkanteling, de dierenartsen deden wat ze konden maar tevergeefs…
Padi is ondertussen opgegroeid tot een prachtige en lieve reu met een prachtig palmares.

Heel toevallig en niet gepland kwam Quilan in ons leven in juni 2018. Het was zoals je kan noemen “love at first sight” toen we toevallig foto’s van hem zagen. Besloten ons hart te volgen en deze spring-in’t-veld kunnen we al niet meer wegdenken uit ons gezin.

Het vergde heel wat voorbereiding en planning, maar in 2019 was het zover en mochten we Sykes  verwelkomen, onze lieve knuffelbeer die verzot is op puppies. 

En last, but not least mag ik jullie Tibby voorstellen, eindelijk, na enkele mannen nog een dame in de roedel ☺
Tibby is een dochtertje van Nykka en Quilan en is op 17 januari 2020 geboren.
Zij is een schatje, een lieve enthousiaste meid die onze harten onmiddellijk heeft ingepalmd.

2020 en 2021….. nieuwe plannen met nieuwe mooie opportuniteiten….
Het Flat Passion’s verhaal wordt zeker en vast vervolgd ….. 

De 4 reutjes zijn onderling zo verschillend maar toch zo typisch Flatcoated Retriever. Ze hebben elk hun eigen unieke persoonlijkheid.
Onze 4 teefjes lijken qua karakter en knuffelgehalte heel erg op hun vader. 

Dit “eightpack” flatjes heeft onze harten veroverd en ons leven voorgoed veranderd. We zijn ontzettend blij dat ze deel uitmaken van onze familie en we hopen dat we nog vele jaren van hen mogen genieten, hen nog vele jaren mogen verwennen en hen nog heel veel”Flatcoat Fun” mogen bezorgen .

De geboorte van Flat Passion’s

Stefaan neemt het werken in gehoorzaamheid en jacht met de honden op zich, onze zonen zorgen voor superleuke speelmomenten en ikzelf (Nancy)  neem het verzorgende deel met veel plezier voor mijn rekening, maar met zijn allen geven wij hen alle dagen een grote portie liefde en knuffels.

Je kan best wel stellen dat onze flatcoated retrievers onze PASSIE zijn, vandaar dat, toen we op zoek waren naar een naam voor onze kennel & website, de naam FLAT PASSION’S al heel vlug unaniem werd goedgekeurd.

Stilaan werd het verlangen groter om ook eens een geboorte en zien opgroeien van een nestje van dichtbij mee te maken en was het dan ook de droom om occasionele fokker te worden.

Aan dit mooie avontuur wilden wij echter niet zomaar onbezonnen beginnen, zodat Stefaan en ik beiden de cursus “initiatie tot de LOSH fok” volgden en ik tevens als laureate afstudeerde als “Hondenfokker” bij Syntra West.

Flat Passion’s nesten

Op 2 juli 2015 was het dan eindelijk zo ver: een mooie droom werd waarheid en ons allereerste Flat Passion’s nestje werd geboren: 9 kleine wondertjes: 4 reuen en 5 teven. Alle pups werden genoemd naar de goden en godinnen van de berg Olympus : ons “Olympus” nest

Lieve Kyta, (teefje paars) heeft haar mandje bij een gastgezin, een heel toffe familie Jill & Luc zodat zij ons ooit een nestje kon schenken.

Op 13 januari 2017 werd ons tweede Flat Passion’s nestje geboren: Maar liefst 13 fantastische pupjes: 4 reuen en 9 teven, ons “Quite” nest

En op 14 januari 2017 werd ons derde Flat passion’s nestje geboren: 8 prachtige puppies: 4 reuen en 4 teven. Deze pups kregen als thema edelstenen: ons “Precious Stones” nest
Kleine Ruby uit dit nest, heeft haar mandje bij Steven en Isabelle en ook met haar hebben we in de toekomst plannen voor een nestje.

Mooie, lieve Moritz (reutje blauw) woont bij een heel toffe familie en we zijn blij dat we hem ondertussen als dekreu mogen aanbieden. Hij is ondertussen papa van enkele mooie nestjes.

Ook in 2018 mochten we 2 nestjes verwelkomen:
op 7 mei werd ons Nykka voor de 2e maal mama, 10 mooie pupjes, girlpower met 9 teefjes en 1 reutje, ons “Rock & Roll” nest & het 2e nestje was het eenmalige nestje met Kyta, zij schonk ons 8 prachtige pupjes, 3 reuen en 5 teven, ons “Rhythm & Blues” nest

op 13 januari 2019 schonk Lieke ons haar 3e en tevens laatste nestje. Ze werd mama van 3 prachtige pups, 2 reuen en 1 teefje, ons “Share” nest teefje Flynn versterkt onze roedel maar heeft haar mandje bij een heel tof en jong koppel, Natalie en Brecht. Indien alles naar wens verloopt zal zij in 2021 mama worden.
Op 3 november 2019 werd Ruby  dan mama van ons “Sweet & Special” nest, 11 fantastische pupjes, 5 reuen en 6 teven. Het teefje met het lichtblauwe mandje, Hope, woont bij Valérie en wij hopen dat ook zij in de toekomst mama mag worden. Het reutje met het zwarte bandje, Owyn, woont bij Vera en we hopen dat we ook hem in de toekomst kunnen voorstellen als dekreu.

Ons laatste nestje werd op 17 januari 2020 geboren. Het 3e nestje van Nykka ons “THE…” nestje.
Teefje groen Tripel uit dit nest woont bij Bart en Annelies en we hopen dat ook zij ons ooit een nestje mooie pupjes mag schenken.
Zus Tibby (teefje roze) maakt deel uit van onze familie en is bij mama Nykka en papa Quilan gebleven.
Meer over de voorbije nestjes kunnen jullie vinden op de pagina “vorige nesten

Onze volgende puppyplannen zijn voorzien in 2021, een  mooi avontuur waar we alvast volop naar uitkijken

Dit was alvast in het kort ons verhaal, we hopen dat jullie genieten van een bezoek aan onze website,

Nancy, Stefaan, Kjell, Jens & Niels